Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Rusya Bulgaristan da dahil, "dost olmayan" ülkelere yedek parça ve askeri teçhizat tedariklerini durdurdu

Salı, 15 Ağustos 2023 

Rusya, Bulgaristan da dahil, “dost olmayan” ülkelere yedek parça ve askeri teçhizat tedariklerini durdurdu. Arıca Rus ve Sovyet yapımı askeri teknik araçların tamir lisansları ...

Rusya, Bulgaristan da dahil, “dost olmayan” ülkelere yedek parça ve askeri teçhizat tedariklerini durdurdu. Arıca Rus ve Sovyet yapımı askeri teknik araçların tamir lisansları da geri alınacak. Havacılık yedek parça ve askeri tekniği de kapsayan karar, Rus ve Sovyet yapımı askeri silahların Ukrayna’ya temin edilmesine bir karşı cevap olarak verildi.  Rusya Askeri- Teknik İşbirliği Federal Dairesi Başkanı Dmitriy Şugaev bugün “Ordu 2023” forumunda bu haberi duyurdu.

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev gazeteciler önünde kararı yorumladı ve Rus lisansıyla çalışan çok nadir işletmenin bulunduğunu söyledi. Tagarev, lisans izni alınacak yerlerde çalışmalarına alternatif know how arayacaklarını belirtti.

Savunma Bakanı Rusya’nın, Bulgaristan’a karşı çok istekleri olduğunu ve Bulgar tarafının onlara cevap vermeyeceğini söyledi.  Karadeniz’de güvenliğin risk altında olduğu bu dönemde, tarafların bunu devamlı analize etiklerini belirten Savunma Bakanı, farklı eylem hazırlıklarına geçildiğini vurguladı. 

 

Bulgaristan Karadeniz kara sularına yakın bir ticaret gemisine Rusların açtığı uyarı ateşinden sonra, bölgede güvenlik yeniden gündeme getirildi. Bakan Tagarev, geminin son durağına artık ulaştığını bildirdi. 

Kaynak: BNR

YORUM BIRAKIN