Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türklerin Ağırlıklı Mensubu Olduğu Siyasi Parti Minibüsü Yakıldı

haklar-ve-ozgurlukler-hareketi-nin-araci-7047141_x_400 (1)



 



Bulgaristanda ırkçı saldırılar  devam ediyor , Türklerin ağırlıklı olarak mensubu olduğu HÖH Hak ve Özgürlükler Hareketi ( DPS ) Partisinin Sofyadaki  Genel Merkez  binasının önünde park edilmiş olan parti minibüsü yakıldı. Güvenlik kameralarınca tespit edilen kayıtlara göre yüzü maskeli bir kişi gece vakti molotof kokteyli atarak minibüsü yakıyor . Parti binası bekçisinin itfaiyeye haber vermesinin ardından yapılan  söndürme çalışması ile yangın söndürülse de minibüsün tamamen yandığı anlaşılmış.Polisin bu saldırı ile ilgili soruşturma başlattığı  bildirildi . 18 - Ocak  gecesi Başkent Sofya'nın merkezinde bulunan HÖH'nin Parti binası  benzer bir saldırıya uğramış ,  kar maskeli kimliği belirlenemeyen kişiler binaya iki molotof kokteyli atmış ancak her ikisi de alev almamıştı , o  tarihten beri saldırganların yakalanmamış olmaması düşündürücü.



BGP   HABER



 



 



Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, minibüse dün gece yaklaşan kar maskeli bir kişi molotofkokteyli attı. Gece boş olan parti binasındaki nöbetçinin itfaiye ekiplerini çağırmasına rağmen alev alan parti minibüsü kısa sürede yandı.



İtfaiyecilerin yangını söndürmesi sonucu çevrede zarar oluşmadı. Ancak araç kullanılamaz hale geldi. Polis olayla ilgili bir soruşturma başlattı.



Başkent Sofya'nın merkezinde bulunan HÖH'nin parti binası 18 Ocak gecesi de benzer bir saldırıya hedef olmuştu. Yine gece saatlerinde kar maskeli kimliği belirlenemeyen kişiler binaya iki molotofkokteyli atmış ancak her ikisi de alev almamıştı.



 

YORUM BIRAKIN