Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kuzey Makedonya’da 2 Türk bakan yardımcısı oldu

BALKANLAR
Kuzey Makedonya Meclisi, Başbakan Dimitar Kovaçevski tarafından önerilen ve 16 kişiden oluşan bakan yardımcıları listesini 63 “Evet” ve 35 “Hayır” oyu ile kabul etti.

Meclis’te yapılan oylama ile yürütme organında 2 Türk bakan yardımcısının görev alması kesinleşti. Buna göre Türk Demokratik Partisi’nden (TDP) Enver Hüseyin Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığına, Türk Hareket Partisi’nden (THP) Cabir Doko da Siyasi Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakan Yardımcılığına seçildi.

Savunma Bakan Yardımcılığına Başkım Hasani, İçişleri Bakan Yardımcılığına Nazim Buşi, Adalet Bakan Yardımcılığına Agim Nuhiu, Dışişleri Bakan Yardımcılığına Fatmire İsaki seçildi.

Maliye Bakan Yardımcılığına Filip Nikoloski, Ekonomi Bakan Yardımcılığına Zoran Manevski, Tarım Bakan Yardımcılığına Abdülşükür Abedini, Sağlık Bakan Yardımcılığına Vladimir Rendevski, Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcılığına Lulzim Aliu, Yerel Yönetim Bakan Yardımcılığına Zoran Dimitrovski, Kültür Bakan Yardımcılığına Daim Luçi, Enformasyon Toplumu ve Yönetim Bakan Yardımcılığına Aleksandar Baydevski, Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcılığına Bekim Recepi ve Çevre ve Mekansal Planlama Bakan Yardımcılığına Hristina Ocakievska seçildi.

Başbakan Kovaçevski, bakan yardımcılarının seçimin ardından yaptığı konuşmada, en önemli şeyin dürüst, özverili, profesyonel ve verimli çalışmak olduğunu söyledi.

Yeni bakan yardımcılarına seslenen Kovaçevski, “Yaklaşımımız açık, dürüst ve ölçülebilirdir. Geçmişte, bugün ve gelecekte yapılacak işlerin arkasında durduğumu açıkça kamuoyuna bildiriyorum. Kişisel imajım, sorumluluk ve değer sistemim benim için en önemli kriterlerdir ve başkalarının da aynı şekilde davranmasını isterim.” diye konuştu.

 

Kaynak: timebalkan

YORUM BIRAKIN