Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgarlar Edirne esnafını kalkındırdı

Bulgarların Edirne'ye akın akın geldiğini, arabalarını tıklım tıklım doldurup dönüşlerini gümrükteki uzun araç kuyruğunu Bulgaristan'a gidip gelirken görürüz.

Bu ziyaretler medyada haber konusu olmuştu son yıllarda.

Son Bulgaristan ziyaretimizde yine Bulgar plaka eşya dolu araçların gümrükteki yoğunluğunu gördük.

Türk plaka araçlar boş gidip boş geliyor desem yalan olmaz, eskiden dönüşte araçların bagajları dolduruluyordu, etlisinden tatlısına bir çok ürün getiriyordu insanlar.

Paramızın değer kaybı nedeniyle artık valizler dolusu eşya getiren çok az, 100 TL karşılığında sadece 7 Leva , 1000 TL karşılığında 70 Leva alabilirsiniz ve iki kişi yemek yeseniz hesabı ödemeye yetmez.

Bulgarlar ise 1000 Leva verip 13.000 TL alıyorlar ve Türkiye çok ucuz harcıyoruz harcıyoruz para bitmiyor diyorlar.

Bulgaristan dönüşümüzde Edirne'yi ziyaret edelim dedik, hani şu ciğer meselesi var ya ve tabi ki Selimiye Camii.
Ziyaretimizde esnaf ile sohbetimizde Bulgarların ziyaretlerini ve ticaretin durumunu sorduğumuzda, esnafın gözlerinin parladığını gördük, memnunmusunuz dediğimizde,
"Abi görmüyormusun şehrimiz sokaklarında sıfır araç sayısı arttı, yeni inşaat sayısı arttı, Bulgar'a giderken yeni inşaatları görmedin mi Edirne büyüyor" cevabını aldık.

Gerçekten öyle,Bulgaristan'na giderken Kapıkule yolunun solunda yeni inşaatların çoğaldığını gördük ve dikkatimizi çekmişti.

Edirne esnafı memnun, paramız daha ne kadar değer kaybeder nerede durur bilemeyiz, gerçek şu ki işçi ve emeklinin alım gücü çok çok düşük her ne kadar bu durum seçim sandığına yansımasa da...

Durhan GÜLER 
Yılıdırım / BURSA

YORUM BIRAKIN