Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bütün mesele Kudüs’e sahip olmaktır

Filistin-İsrail arasında başlayan savaşın sebebi Kudüs’e sahip olmaktır. Üç semavi din içinde din kimliği bakımından  çok önemli bir şehirdir. Kudüs kelime olarak kutsal ev, mabet anlamındadır. Yahudiler için kutsal Süleyman mabedi ( Hz. Davut tarafından yapımına başlamış oğlu Süleyman tarafından tamamlanmıştır) burada olduğundan, hristiyanlar için Hz. İsa burada  çarmıha gerildiğinden, müslümanların da Kıblesi 2-3 yıl süre ile burası olduğundan önemlidir.

İbranice adı, Jerusselam, Arapça adı Darüsselam (BARIŞ Yurdu şehri)dir.

Kudüs’ün de içinde bulunduğu bölgeye arz-ı mevud denir. Yahudiler için vadedilmiş topraklardır.

(Tartışmalı olsa da) Miraç ve İsra olayında Kudüs şehri hadis ve Kuranı Kerim’de , Tevrat’ta ve İncil’de de ismi geçtiğinden önem kazanmıştır. Ayrıca Mescidi aksa (bugünkü Hz. Ömerin yaptırdığı mescidi aksa, Kuranı Kerim’de bahsedilen mekan ile aynı değildir) ve kubbetüssahre de burada bulunmaktadır. Bu iki mabet Emevi Halife’si Abdülmelik tarafından 685-705 tarihlerinde  inşa edilmiştir.

Şii kaynaklarında Kudüs’ün öneminden bahsedilmez. Bazı yahudi rivayetlerinde efsanelerinde olan; “Kudüs’ün cennetin iz düşümündedir” olduğu, peygamberlerin Kudüs’ten göğe yükseldikleri, meleklerin de buradan göğe çıktıkları, mahşer yerinin Kudüs’te kurulacağı gibi bir çok İslami bir dayanağı olmayan yahudi efsaneleri islam kültürü içine taşınmıştır. Bu nedenler Kudüs’ü kutsallaştırmıştır.
Bu güne kadar milyonlarca insanın ölümü bu kutsiyettendir.

Din savaşları bir an önce bitmeli ve çocuklar, kadınlar, erkekler  ölmemelidir. Kan emici siyonist uşağı,  Kuranı Kerim’de özellikle lanetlenmiş yahudi devleti  olan israil, aklını başına almalıdır.  

Tüm dini inançlar, orta bir yerde buluşup BARIŞ sağlanmalı özellikle o bölge huzura kavuşmalıdır. Allah mazluma yardım etsin.

Ali YAZIR
Bursa

YORUM BIRAKIN