Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Dünya devletleri bu rezaleti maalesef seyrediyor

29 Mayıs İstanbul’un kurtuluşunun yıl dönümü. İstanbul’un kurtuluşunda surlardan içeri giren askerlerimizin taşıdığı bayraklar Hilal ve kurt başlı bayraklar olduğunu biliyor muyuz. Bunun nedeni Fatih Sultan Mehmet’in ordusunda çevresinde 15.000 e kadar Hıristiyan askerler vardı. Bunlar Bulgar ve Macar olan Türk kökenli askerlerdi.

Tarihçi Cerrah;  “surların içinden kurt başlı filama (bayrak)  taşıyan askerler girdiler” diyor anılarında. Fatih Sultan Mehmet çok ileri görüşlü bir padişahtır. Kiliselerin camiye çevrildiğini şikayet eden papazlara cevaben, kiliselerin anahtarlarını verin kilise olarak devam edecekler diyor.
Halbuki Katolik Hıristiyan dünyası 1204 yılında İstanbul’u talan etmiş, Ortadoks  kiliselerini yıkmış, İstanbul’un  tüm zenginliklerini yağma etmişti. Ama Fatih sultan Mehmet  yağmalamak şöyle dursun, yıkılanları tamir etmiş ve onlara her türlü özgürlüğü tanımıştı.
Bugün 40 bin sivili  katleden İsrail Siyonistleri yine aynı mantıkla: haklı olmak, dünyada biz güçlüyüz demek, uluslarası adalet Divan’ını tanımamak özgürlüğünü! yaşıyorlar ve dünya devletleri bu rezaleti maalesef seyrediyor. Bunu durduracak sadece ve sadece güçlü bir Türk devletidir. Allah ülkemizin, birliğimizi dirliğimizi bozacak olanlara fırsat vermesin. Cumanız mübarek olsun.

Ali YAZIR
30.05.2024 Bursa

YORUM BIRAKIN