Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mestanlı'da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Momçilgrad (Mestanlı) kasabasını ziyarette bulunuyor. Meral Akşener ve beraberindeki parti aktivistleri ve milletvekillerinden oluşan heyet, Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programına katılmak üzere Momçilgrad’a geldi.
Akşener, Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan tarafından karşılandı. Akşener ve heyeti, Momçilgrad merkezinde bulunan Bulgarlaştırma süreci şehitleri anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak çelenk koydu. Daha sonra Akşener, Momçilgrad’da yeni açılan İlyaz Hoca Balkan Kütüphanesi’ni gezdikten sonra belediye binasına yürüdü. Türk politikacı, yolda karşılaştığı insanlarla selamlaşıp sohbet etti.
İYİ Parti Genel Başkanı, Momçilgrad Belediye binasında bölgenin ileri gelenleriyle bir araya geldi. Türk siyasetçi, onlardan ülkedeki azınlıkların nasıl yaşadığını öğrenmek istedi. Akşener, kendisinin de Yunanistan Batı Trakya göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Sunay Hasan, ”Biz Türkler azınlık durumundayız, ancak Bulgaristan’ı seviyoruz” dedi. Sunay Hasan, ülkedeki Türklerin, bölünmeyip birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının son derece önemli olduğunu belirtti.
Sunay Hasan, görüşmenin sonunda Akşener’e Momçilgrad'ın panoramik fotoğrafını hediye etti.
Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı ve Belediye Başkanı, Gruevo (Hayranlar) köyünde Bulgarlaştırma sürecine karşı protesto eylemleri sırasında şehit düşen köy sakinlerinin anısına yapılan Anıt Çeşme’ye çelenk koydular.
                                                                               Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN