Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Artık yabancı plakalı araçlar Türkiye’de kesilen cezaları sınır kapılarında ödeyecek

Yabancı plakalı  araçların Türkiye'de aldığı trafik cezalarının gümrüklerde tahsil edilmesine yönelik uygulama 11 Nisan'da başladı. Buna göre artık Türkiye’de trafik cezası kesilen yabancı plakalı araçlar, sürücüsünün Türk ya da yabancı olmasına bakılmaksızın, ödeme yapmadan Türkiye’den çıkış yapamayacak. 11 Nisan 2019 tarihi itibariyle Türkiye’nin sınır kapılarında başka bir yerde ödenmemiş Türkiye topraklarında kaldıkları süre içinde yabancı uyruklular hakkında alınan kararlar üzerine idari para cezaları ve diğer yaptırımları uygulama sistemi devreye girdi. 
 Türkiye'de trafik kurallarının ihlalleri için kesilen cezalar ve ödenmemiş otoyolları kullanım ücretleridir. Ülkeden ayrılırken sınır kontrol noktalarında gümrük görevlilerinin bilgisayarları üzerinden yabancı uyruklular hakkında idari para cezası ve başka yaptırımlar uygulama kararları alındığının tespit edilmesi üzerine , ödenmemiş cezalar olduğu tespit edilen durumlarda kredi kartı ve bankamatik kartları ile de dahil olmak üzere derhal gümrük kasalarında ödeme yapma emri çıkarılıyor. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yönetilen araç ceza sorgulama sistemi tarafından ödenmemiş eski cezalar olduğu tespit edilirse onların da ödenmesi talep edilecek. 
Ceza ücretlerinin ödenmemesi durumunda cezalar ödeninceye kadar araçlar gümrük kapısındaki otoparkta bekletilerek alıkonulacak. 
Bilindiği üzere son yıllarda Bulgaristan vatandaşları araçları ile yoğun şekilde Türkiyeyi ziyaret ediyorlar. Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğu Bulgaristan vatandaşlarını uyararark  11 Nisan'da başlayan uygulama için ,   Türkiye’de kaldıkları süre içinde trafik kurallarına ve başka düzenlemelere titizlikle uymaları tavsiye etti.
BGP HABER

YORUM BIRAKIN