Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan AB Parlamentosu (AP) Seçimi Anket Sonuçları

BULGARİSTAN
Bulgaristan’da 26 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçim kampanyası devam ediyor.AB Parlamentosunda Bulgaristanı hangi parti kaç milletvekili ile temsil edecek  olması önemli. Seçimlerde halkın katılımı ve partilerin gücü ölçülmüş olacak.
Barometre Bulgaristan Sosyolojik Araştırma Ajansı tarafından 10-15 Mayıs 2019 döneminde 18 yaş üstü 843 vatandaşın katılımıyla yapılan anket sonuçlarına göre , % 6 olan seçim barajını sadece  4 parti geçiyor kesin olarak AB Parlamentosuna temsilci gönderecek.
Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB), Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), Hak ve Özgürlükler Hareketi DPS (HÖH) ve İç Makedon Devrimci Örgütü (VMRO) partisi, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’na kesin olarak temsilci gönderecek.
Anket sonuçları, seçmenlerin yüzde 33,8’inin kesinlikle oy kullanacağını, yüzde 36,5’inin hala tereddüt ettiğini ve yüzde 29,7’sinin kesinlikle oy kullanmayacağını gösteriyor. 
26 Mayısta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılım oranının düşük olması eğilimi muhtemelen değişmeyecek, ancak tereddüt edenlerin yüzde 36,3’lük payı nispeten yüksek ve onların oy kullanma kararı herhangi bir siyasi gücün lehine seçim sonuçlarını değiştirme potansiyeline sahiptir. 
Kesinlikle oy kullanacak olanların yüzde 31,9’u oyunu GERB’e, yüzde 31,2’si ise BSP’ye vereceklerini söyledi. Sonuçlara göre AP milletvekili aday listesinin başında eski AP Milletvekili Angel Cambazki’nin bulunduğu VMRO partisi, oyların yüzde 7’sini alacak. 
Sonuçlara göre, üyelerinin çoğunu Türklerin oluşturduğu HÖH, şu anda yüzde 8,8 destek oranına sahip.
BGP  HABER                                                                                  Resim : Kırcaali Haber

 

YORUM BIRAKIN