Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BULGARİSTAN’DA BABA İLE OĞLU DENİZDE BOĞULDU

BULGARİSTAN
Bulgaristan’ın Karadeniz’e kıyısı olan tatil köyü Sinemorets yakınlarında bulunan Lipite plajında baba ile oğlu boğularak can verdi. Boğulan 16 yaşındaki gencin ve 43 yaşındaki babanın Razgrad’tan oldukları açıklandı.

Burgas Polis Merkezi’nden yapılan açıklamada söz konusu plajda cankurtaran bulunmadığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre Razgrad'lı oldukları anlaşılan ağileler deniz kenarında piknik yaparken  iki çocuk denize girmek istediklerini belirterek  suya girerler , çocuklardan birisinin babası bende girmek istiyrum diyerek denize doğru hareketlenir ve çocukların boğulma tehlikesi yaşadıklarını imdat çığlıkları attıklarını duyarak denize koşar.
Serinlemek için kayalıklar tarafından suya giren iki genci fırtınalı deniz akımı denizin içine sürüklediği ve imdat çığlıkları atmaları sonucu yardıma gençlerden birisinin babası ve yakınlarda bulunan başka bir yetişkin yardım için denize atlarlar.

Yetişkinlerin çabaları boğulmakta olan gençlerden birini kurtarmaya yettiği, daha sonra oğlunu kurtarmak için denize giren babanın da boğularak can verdiği belirtildi.

Olaydan sonra plaja kurtarma çalışmaları başlatıldığı ve Bıtamyata plajının sahibi ve cankurtaranı dahil edildiği vurgulandı. Jet ski kullanan cankurtaranlar kısa zamanda Razgrad’tan olan 16 yaşındaki gencin cansız bedenine ulaşarak kıyıya çıkarırlar. Daha sonra 43 yaşındaki gencin babasının cesedine de ulaşılmış.

Kaynak : BHT


 

YORUM BIRAKIN