Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

GÜNDEM EMEKLİ ZAMLARI

Gündem emekli zamları. 
2008 yılında çıkartılan emeklilik ile ilgili yasa sonucu emeklilikte adaletli  ödeme sistemini  çökerterek yaşanan mevcut kaosun kaynağı oldu. Asgari ücret demek, hayata tutunabilinecek açlıktan kurtaran en alt ücret demektir. Bugün milyonlarca emekli bu ücretin çok altında maaş alıyor. Bu çok ciddi problem ve hala çözümlenmedi. Belki de çözmek istenmiyordur! Emekli  gezmesin, zaten çoğu değişik illetlerle uğraşıyor, sağlık bakımından devlete ekonomik külfet oluşturuyor, bütçelerine göre yaşasınlar, bak asgari ücreti de arttırdık, çocukları kendilerine biraz destek olur ve sesleri zaten çıkmaz, diye düşünülmüş olabilir! 
Bir simit ücretinin 12 lira olduğunu bilen! İktidar, ısrarla zammın az tutulmasını başka neden istesin?. Çay simit hesabını yaparak yıllar önce iktidara gelenler bugün bu fiyatların altından kalkmayı beceremiyor. Bir insan acı duyuyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyuyorsa insandır demiş bir yazar. Devleti yönetenler, emeklinin çektiği bu acıyı hissetmiyor. Belki de on bin lira onlar için çok para!?!? Seçim kazanmak için Mart ayı başı her emekliye onar bin lira  verip seçimi alırız diye düşünüyorlar ise  bilmemem. Bu emekliler bunu yer mi? Zaman gösterecek!.
Tarih, kendilerini vazgeçilmez zanneden insanların hikayeleri ile doludur. Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan bizim inancımızda ve töremizde kötü adlandırılır. 50 yıl ve üzeri ülkenin sosyal, siyasi, ekonomik hafızasına sahip olan emeklileri yok sayarsanız ah alırsınız. Biliniz ki, Bu ahların acısı çoluğunuz ve çocuğunuz hatta torunlarınız dahi çeker. Çünkü ilahi adalet kul hakkı yiyenleri lanetler, mazlumu korur. 
Daha da önemlisi; Her insan, yaşadıklarıyla değil yaşattıklarıyla anılır. Ve ey oğul unutma; ne yaşattıysan yaşamadan ölmezsin derdi eskiler….
Rahmetli Necmettin Erbakan yine milletin süründüğü bir dönemde beklenenden çok büyük zam yapmış ve millet rahat bir nefes almıştı. Öğrencisi ise tersini yapmaya devam ediyor! 
Bu zamlar ve hayat pahalılığı ile , “biz devleti yönetmekten yorulduk, bıktık, bir çok şeyi başaramıyoruz, bize oy vermeyin” mesajı mı veriliyor da bu millet anlamıyor diye  düşünmüyor da değilim. Yapılan bir çalışmada insan zihninden bir günde ortalama 6000 düşünce geçiyormuş ben de sanırım bu düşünce rüzgarına tutulmuşum! Bir başka iktidar bu zamları yapsa yerinden yeller eserdi! Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler…
Ali YAZIR

YORUM BIRAKIN